Pikante rijstvermicelli met gehakt

 

 

Ingrediënten:

Glutenvrij gerecht voor 4 personen


Werkwijze:

  1. Laat de vermicelli ongeveer 1 uur weken in water op kamertemperatuur. Controleer af en toe en giet de vermicelli af als hij beetgaar is.
  2. Versnipper de teentjes look en een stukje gember fijn tot een groffe mengeling. 
  3. Snij de lente-uitjes in fijne reepjes. Niet zo fijn als de look en gember.
  4. Verhit de olie in de pan of wok tot deze begint te roken.
  5. Gooi je look-gembermengeling in de pan en voeg dan direct het gehakt toe. Belangrijk hierbij is dat de olie het aroma van de gember en olie opneemt maar deze niet verbrandt. Wees dus snel. Gebruik voldoende olie.
  6. Roerbak het gehakt fijn en meng goed met de gember en look. Voeg terwijl een eetlepel chili-flakes of een flinke lepel sambal toe.
  7. Afkruiden met zout , een scheut sojasaus en eventueel zwarte peper.
  8. Voeg de lente-uitjes toe net voor het gehakt goed doorbakken is.
  9. Als laatste voeg je de vermicelli toe en roer je het geheel door elkaar zodat alle smaken zich goed mengen.
  10. Opdienen met rijst en eventueel een groentengerecht

Zelf pepers kweken? Zaden bestellen doe je hier!

 

        Uw online kookwinkel : Cookstore.be