Buzzy® Xotica
- Amsoi Mung Choi€ 2,00Amsoi Mung Choi is een losse bladkool met een pittige smaak. Kan als dunsel worden gegeten, als men niet te diep snijdt, kan men meerdere malen oogsten. Gebruikt in salades en om te roerbakken. Zaaien...
- Amsoi Rood€ 2,00Amsoi Rood is een losse bladkool met een pittige smaak. Kan als dunsel worden gegeten; als men niet te diep snijdt, kan men meerdere malen oogsten. Zaaien onder glas of plastic tunnel vanaf maart tot ...
- Bayam Klaroen€ 1,60Bayam Klaroen kan worden gesmoord, gekookt of geroerbakt. De smaak lijkt wat op spinazie maar is wat zachter. Behalve de bladeren zijn ook de jonge stengels eetbaar. Ook bekend als: Amarabthu...
- Chinese Bieslook€ 2,00Chinese Bieslook (Gau Choi) heeft een zachte knoflook smaak en wordt gebruikt in salades, soepen, bij vis en omelet. Zaaien vanaf midden maart tot augustus in regeltjes of binnenshuis het gehele jaar ...
- Kankong€ 2,00Kankong of Dagoeblad (Tong Chuai) kan worden gesmoord of geroerbakt en heeft een pittige smaak. Behalve de bladeren zijn ook de jonge stengels eetbaar. Zaaien op een zaaibedje vanaf midden maart tot e...
- Koriander€ 1,60Koriander wordt vooral in de Oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken gretig gebruikt, met name voor stoofschotels, salades, kipgerechten en sauzen. Vooral in de Oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken wordt g...
- Kousenband€ 1,60De Kousenband bonen kunnen een lengte van wel 60 - 70 cm krijgen. Kousenband is zeer geschikt om te koken en te roerbakken en wordt in aan aantal populaire (surinaamse) gerechten gebruikt. Zaaien binn...
- Mizuna€ 2,00Mizuna komt oorspronkelijk uit China, waar het bekend staat als Xiu cai. Het vormt een rozet van lange getande bladeren, die pikant van smaak zijn. Geschikt voor in de salade, als garnering van vleess...
- Okra€ 1,60De Okra Clemson wordt veel gebruikt in sauzen, soepen en stoofschotels en wordt gegeten in landen rondom de Middellandse Zee tot in het Verre Oosten.Recept met Okra Ook bekend als: Hibiscus e...
- Paksoi Kanton€ 2,00Paksoi Kanton kan men roerbakken, heel kort in kokend water blancheren of stoven. Kan als wokgroente met zeer veel ingredienten worden bereid; gestoofd blad wordt gebruikt als vulling voor loempia's e...
- Peper Cabai (Groene curry)€ 2,00De ideale pepertjes voor het maken van een groene Thaise curry pasta; voor een wat mildere curry moet u de zaadjes uit de pepertjes verwijderen. Zaaien van eind maart tot begin juni bij min. 20C.
- Peper Madame JeanetteUitverkochtMadamejeanette is een hete en gele, Surinaamse chilipeper-cultivar, die vaak wordt verward met de adjuma. Beide variëteiten behoren net als de Mexicaanse habanero tot de soort Capsicum chinense. ...
- Pepino€ 3,50De Pepino of Meloenpeer heeft een zachte smaak en wordt, behalve als fruit, ook in sla gebruikt of meegekookt in een ragout. Ook als sier- of bladplant binnen wordt de pepino regelmatig gebruikt. Vana...
- Salade Mix Exotisch Baby Leaf€ 2,00Door een zorgvuldige keuze van diverse vari‰teiten krijgt u met de Salade Mix Exotisch Baby , een heerlijke salade met een rijk scala aan smaken. Van boterzacht, pikant tot nootachtig. Zaaien van ha...
- Sopropo Bittergourd€ 2,00Sopropo is inheems in tropisch Azi‰, en komt in een verschillende vormen en maten voor. De typische sopropo is groen, 20 tot 30 cm lang en ovaal gevormd. Sopropo heeft een golvend oppervlak. Het vru...
- Taisai of Japanse Pak-Choy€ 1,50Pak-Choy ? Taisai. Zaaien vanaf half juli tot eind augustus in de volle grond in regels en in de regel uitdunnen. Niet verplanten! Bij te vroege uitzaai en verplanten vormen zich gemakkelijk zaadsteng...
- Thaise Aubergine€ 2,0020 ZadenAubergine Applegreen.Hoge opbrengst van groene ovale aubergines, die veel in de Thaise keuken gebruikt worden.Deze hebben wit vruchtvlees en hoeven niet geschild te worden.Compacte patio plant met vru...
- Xotica KomatsunaUitverkochtKomatsuna of Mosterdspinazie is een snelgroeiende losse bladkool, met een frisse mosterdsmaak en rijk aan calcium. Zaaien in de vollegrond van begin mei tot begin september.