Heetste pepers ter wereld facts and figures

Het onderzoek aan het New Mexico State University’s Chile Pepper Institute waarvan hier sprake werd gestart in maart 2011 in het kader van het onderzoek naar de facts and figures rond de Moruga Scorpion met als resultaat de aanstelling van de Moruga Scorpion tot de Pikantste Peper ter wereld. De waarden van de Carolina Reaper, eveneens bepaald door een gerenommeerde universiteit, zijn opgenomen in de tabel om de huidige situatie correct weer te geven, maar zijn niet bepaald tijdens hetzelfde onderzoek.

Het doel van het onderzoek was eerst en vooral om het aantal Scoville Units te bepalen van de Moruga Scorpion ten opzichte van andere zeer pikante soortgenoten.


tabel-hete-pepers-2-peperzadenwinkel-be


tabel-pics-hete-pepers-2Methode

De Trinidad Scorpion, Trinidad 7 Pot Jonah, Chocolat 7 Pot, Bhut Jolokia en de Moruga Scorpion werden opgekweekt onder gelijke condities. Om een representatief staal te nemen voor onderzoek zijn er ditmaal 20 tot 25 pepers van één plant genomen en gemixed. Zo krijgt men een gemiddeld Scoville Heat Units dat betrouwbaar is en dat ook lager zal liggen omdat een plant zowel mildere en zeer hete pepers produceert. Bij voorgaande onderzoeken werden trouwens maar 2 tot 3 pepers per plant geselecteerd.


Resultaten

De wetenschappers ontdekten dat de Trinidad 7 Pot en Chocolate 7 Pot genetisch nauw verwant zijn met elkaar. De Trinidad Scorpion is de enige die nog enigszins verwant is met 7 Pots. Maar de Moruga Scorpion en de Bhut Jolokia zijn totaal geen familie van de bekende extreem hete pepers. Verrassing: De Bhut Jolokia is vrij dichte familie van de Orange Habanero!


Hoe moeten we de Scoville Units resultaten interpreteren? Het 2.009.231 SHU getal betekent dat de mogelijkheid bestaat dat deze waarden kunnen gemeten worden bij de Moruga Scorpion. Want dat is deze keer gebeurd. De lage SHU-waarde bedoelt dat er af en toe een zwakkere peper voorkomt. Dit komt voor bij alle soorten. De gemiddelde waarde geeft daarom een goede hitte-indicatie van deze 5 extreem hete soorten.

Verschil tussen Trinidad Scorpion en Trinidad Moruga Scorpion


Genetisch zijn ze totaal verschillend. Ze zien er ook compleet verschillend uit. Morugas zijn groter, zijn constitenter qua vorm en hebben een ruwere huid. Trinidad Scorpions zijn kleiner, zachter en krijgen soms de fameuze “scorpion tail”. Maar er is een belangrijke overeenkomst. Moest je het kunnen proeven door al de hitte en pijn door, beiden hebben een zeer lekkere fruitige smaak.


Blog