Bladluizen bestrijden

Ik ga bij de volgende tips uit van het biologisch principe. Een chemisch product uit het tuincentrum werkt waarschijnlijk ook wel..


LIEVEHEERSBEESTJES

Als je de plantjes in de serre heeft staan, kan u best zoveel mogelijk Lieveheersbeestjes in de serre loslaten. Hun larven eten echt alle parasieten op. Telkens u er een ziet tijdens het tuinieren, vang je ze en plaats je die bij in de kas. Als de Lieveheersbeestjes beginnen kweken kan je elke plaag counteren.


mieren-luizen-03


Biologisch Sproeien

Bruine zeep-oplossing

Een directe methode is enerzijds een oplossing van biologische bruine zeep en water. De beschermlaag van de bladluizen wordt door de zeep opgelost waardoot de parasieten uitdrogen.Spuit dit elke dag op de plant tot de bladluizen zijn verdwenen. Let wel op: de waslaag op bladeren wordt ook gedeeltelijk aangetast door de zeep. Gebruik deze methode niet te lang bij warm weer.

Netelgier

Een andere methode is het spuiten met netelgier. Neem een grote emmer vol netels. Laat deze 3 dagen gisten in water en gebruik een verdunning van dit aftreksel als spuitmiddel. Het stinkt als jewelste, maar is zeer doeltreffend. Je kan de netelgier tevens gebruiken als vloeibaar meststof gezien dit zeer veel nitraten bevat.

Lavendel/citroenschil-olie  - oplossing

Dit recept komt van een bevriende apotheker en werkt zeer goed. In tegenstelling tot de netelgier zal deze oplossing je planten doen geuren naar een parfumwinkel. Ga bij de speciaalzaak op zoek naar etherische lavendel- en citroenschilolie. Voeg van elk 10 druppels toe aan een halve liter water. Goed schudden en overvloedig sproeien. De bladluizen zullen verdwijnen.


Zelf ook biologische of organische tips tegen bladluizen? Schrijf ze neer in een recensie! Alvast bedankt.

Guy

Peperzadenwinkel.be

Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog